Український студент і політв'язень Росії Павло Гриб написав лимт журналістам РФ. Хлопець заявив, що йому необхідне термінове лікування.

Про це пишуть місцеві ЗМІ країни-агресора.

"Я бачу таку перспективу: або смерть, або в'язниця, де мені треба пробути наступні роки свого життя. Це в тому випадку, якщо я не помру раніше, ніж туди поїду. Туди відправляють терористів, і не всі повертаються живими. Мені там взагалі без ліків не вижити. А іншої перспективи немає", - написав він.

Також 19-річний Павло Гриб додав, що відчуває себе "немов в капкані". Варто відзначити, що кілька днів тому у Павла Гриба виявили симптоми Альцгеймера і цирозу печінки.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Думка така: марно не страждати. Я не міг все повністю передбачити. Це пастка, в яку я потрапив, як звір в капкан", - написав Гриб.

Раніше батько хлопця розповідав, що в 2017 році перед тим, як Павла заарештували та кинули до в’язниці, він готувався до операції. Жахливі умови утримання та стрес негативно впливають на його стан.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова також повідомила про те, що політв'язень перебуває на межі життя і смерті та потребує термінової операції.

"20-річний політв'язень вимагає негайної операції на серці, стан його здоров'я - надкритичний. За результатами обстежень лікарі діагностували у нього цілий ряд серйозних хвороб", - написала вона на своїй сторінці у Facebook/

Варто відзначити, що про погіршення стану здоров'я Павла Гриба відомо давно, проте російський суд не бере це до уваги і не так давно відмовився відпустити політв'язня під домашній арешт. Захист хлопця наполягав на пом'якшення запобіжного заходу, оскільки в стінах СІЗО немає можливості надання необхідної медичної допомоги, проте достукатися до розуму судді не вийшло.

Як відомо, у серпні 2017 року 19-річний Павло Гриб зник в Білорусі. Його батько, член громадської Ради Держприкордонслужби, повідомив, що ФСБ виманила хлопця в Гомель під виглядом зустрічі з дівчиною, а потім затримала.

Нагадаємо, що Павло Гриб заговорив про підміну основного свідка ФСБ: справа на межі краху.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Анатолій Гриценко заявив, що слова Юрія Луценка про зраду – брехня.

Раніше "Знай.ua" писав, що свідок обвинувачення у справі Гриба раптом змінила свідчення і захистила підлітка.