Сенатори США представили 13 лютого законопроект, який передбачає введення нових санкцій проти Росії, в тому числі і з-за агресії в Україні. Росія висловила обурення таким кроком, назвавши такий крок "шаленим".

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов звинуватив американців у втручанні більше 80 разів на вибори іноземних держав. Також він звинуватив США в кібератаках на російські об'єкти інфраструктури.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Він підкреслює, що "Вашингтон підпорядковується Україні", а хаос у Сирії почався через американців, які його туди нібито принесли.

Американцям дуже хочеться бути винятковими. Поки що вдається в основному по іншу сторону добра і зла. Адже 22 трильйони держборгу і понівечені долі багатьох народів треба якось відбивати. А крім тотальної гегемонії (керівної ролі держави, – 24 канал), інших інструментів для приховування власних поразок не залишається. Звідси божевільні і бездумні санкції,
– пише він у своєму Facebook.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще


Санкції США, передбачені законопроектом:
1. Санкції проти російських банків, які підтримують зусилля РФ по підриву демократичних інститутів в інших країнах.
2. Санкції, спрямовані на інвестиції в російські проекти щодо зрідженого природного газу за межами РФ. Також законопроект передбачає санкції, пов'язані з російським суверенним боргом.
3. Санкції щодо російського киберсектора. До цієї частини відносяться санкції щодо російських політичних фігур, олігархів і членів їх сімей, а також інших осіб, які сприяють незаконним і корупційних дій.
4. Санкції, що стосуються російської агресії в Україні. Так, сенатори пропонують внести в санкційні списки 24 працівника Федеральної служби безпеки Росії, які вважаються причетними до захоплення українських моряків у Керченській протоці.
5. До того ж, у відповідь на дії РФ в Україні сенатори пропонують ввести обмежувальні заходи проти кораблебудівного сектора РФ у разі, якщо Росія буде порушувати свободу судноплавства в Керченській протоці.

Нагадаємо, Євросоюз прогнувся під Путіна: Брюссель дав добро на "Північний потік-2" і заткнув рот Данії

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Трамп обвалив російський рубль одним натяком

Також Знай.ua" писав про те, що Великобританія зробить путінським олігархам дуже боляче: опиняться за ґратами