У середу, 13 березня, Кабінет міністрів України схвалив законопроект про вдосконалення механізму формування та встановлення тарифів на теплову енергію, яка також може проводитися з використанням альтернативних джерел енергії. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляє Хвиля.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що прийняття цього документа і його реалізація дозволить не тільки удосконалити механізм формування тарифів, але і збільшити частку використання альтернативних джерел енергії у виробництві теплової енергії, зменшити споживання природного газу при виробництві тепла в Україні.

Варто уточнити, що вже найближчим часом цей документ буде внесено на розгляд Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали про те, що для киян змінилися тарифи на газопостачання. Зміни зачепили всі домогосподарства - і ті, що з лічильниками, і ті, де прилади обліку газу не встановлені, і тих, хто не підключений до централізованої подачі опалення гарячої води.

Нові тарифи розділили сім'ї, які використовують бойлер, і ті, хто не використовує водонагрівач. Отже, ціна на газ для населення при наявності газових лічильників складе 8,54 гривні за кубометр.

Нагадаємо, що міністр соціальної політики Андрій Рева пригрозив облгазам відкликанням ліцензії і закликав українців боротися з липовими газовими боргами у судах. Газові постачальники ставлять українців, у яких немає лічильників, у неймовірно жорсткі умови і фактично можуть написати в платіжках що завгодно.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попереджають про комісію у державному "Ощадбанку" при оплаті за комунальні послуги. Проте, власники пенсійних платіжних карток від "Ощадбанку" можуть оплатити послуги ЖКГ без комісії, якщо будуть розраховуватися в касах банку.

Також портал Знай.uа писав, що опалювальний сезон у Києві завершиться, коли протягом трьох діб середня добова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів тепла. Цю інформацію повідомила прес-секретар заступника голови КМДА Юлія Грамотна.