Популярна українська письменниця Оксана Забужко прокоментувала перший тур виборів в Україні, який відбувся в неділю, 31 березня. Відповідна публікація з'явилася в Facebook.

Оксана Забужко щиро не розуміє реакції українців, які здивувалися високим рейтингам Зеленського. Так, вона стверджує, що і у нас в країні в битві "телевізора з холодильником" може перемагати телевізор.

"Правило Керованого Мозку №2: коли холодильник повний, а телевізор твердить тобі, що порожній і що ти "ніколи ще так погано не жив", - вір телевізору!", - зазначає Забужко.

Крім того, письменниця згадала рядки з своєї книги "І знову я влажу в танк", яка була написана 2,5 роки тому. Їй здається, що зараз ці слова знову актуальні.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Майданом 2013-14 рр. Україна "зірвала стоп-кран" поїзда, який на всіх парах мчав у провалля… І я щаслива, що моя країна – в цілому, як "колективний індивід" і "колективна душа", - коли її прийшли вбивати, НЕ дезертирувала", - пише Оксана.

Тоді українці не здалися і не втекли, хоча і була недовіра до влади і взялися за оборону своєї країни. Це, пише Забужко, була воля соціуму, його не вдалося ментально розкласти до стану "біомаси" і відсотка "заражених" виявилося недостатньо.

"А це, в свою чергу, означає, що зусилля на цьому фронті і далі будуть подвоєні", - резюмує письменниця в книзі.

Крім того, Забужко переконана, що зусилля були подвоєні і "відсоток заражених" зараз, хоч і критично високий, але "ще все-таки у нас, тьху-тьху, сумісний з життєвими показниками – ще наша доля не пропала".

"Стоїмо…", - підсумувала письменниця.

А чому всі так схарапудились од відсотків Зеленського - невже справді не вірили, що і в нас у "битві телевізора з...

Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Zondag 31 maart 2019

Нагадаємо, підрахунок голосів на виборах президента України 2019.

Як повідомляв Знай. ua, порушення на виборах президента України 2019: як виявити, куди скаржитися і обов'язки виборців.

Знай. ua писав, як онлайн перевірити, чи є ви у списку виборців.