Глава МВС України Арсен Аваков в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що СБУ і департамент кіберкопів попередили кілька хакерських атак на сервер ЦВК у день виборів президента 31 березня.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

кібератаки
кібератаки

За його словами, було констатовано кілька спроб сканування системи, тобто в захищені системи, точок входу, вразливостей.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми констатували кілька спроб сканування системи, тобто в захищені системи, точок входу, вразливостей і т. п. Сканування відбувалися з українських IP-адрес в Україні. Це виявилися зламані роутери з Російської Федерації", – розповів Аваков, зазначивши, що атаки були успішно попереджено.

Варто нагадати, що вибори президента України вже почалися і перший тур позаду. Після повного підрахунку голосів можна констатувати факт, що в Україні буде другий тур виборів. Попередньо він запланований на 21 квітня і поки що нічого не заважає їм відбутися саме в цю дату. Ми вирішили нагадати вам, які документи потрібні для голосування, чому вам можуть не видати виборчий бюлетень і, що робити якщо ви його зіпсували.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що політик Андрій Прокопенко пояснив свою позицію і вибір мільйонів людей в контексті голосування за кандидата в президенти Володимира Зеленського - незважаючи на арсенал фейків, підкупу голосів і нечесної гри з боку опонентів, слуга народу отримав серйозний кредит довіри виборців, які втомилися жити "по-новому".

Нагадаємо, Зеленський передбачив свою перемогу задовго до виборів: слуга народу мовчав три роки.

Як повідомляв Знай.uа "Порошенко не жилець": Саакашвілі терміново звернувся до Зеленського.

Знай.uа писав, вмилася сльозами через Зеленського: Кравець з Кварталу 95 відкрила душу українцям.