У четвер, 18 квітня, стало відомо про те, що міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто прийняв у середу у Будапешті голову ради директорів "Газпрома" і колишнього прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова. Про це пише Хвиля, посилаючись на прес-службу відомства.

"Майбутнє поставок природного газу через Україну – невизначене, враховуючи, що ми домовилися з "Газпромом" про те, що російська компанія вже в цьому році буде поставляти в Угорщину деякий необхідний для наступного року обсяг природного газу", - сказав Сійярто після зустрічі.

Також він додав, що "переговори про це добре просуваються, і відповідно, скоро вийде підписати угоду, яка забезпечить постачання газу в Угорщину".

"В минулому році "Газпром" поставив більше газу в Європу, ніж коли-небудь раніше, 202 млрд кубометрів. Реальність, заснована на існуючій інфраструктурі та зміни у світових цінах на газ, полягає в тому, що Росія і надалі буде залишатися одним із найбільших постачальників природного газу у Європі", — впевнений міністр.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За його словами, угорське споживання газу нібито сягає 10 млрд кубометрів.

Наголошується, що нещодавно віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що планує до літніх канікул у серпні провести тристоронні переговори з РФ і Україною про умови транзиту газу після 2019 року.

Петер Сійярто

Нагадаємо, нещодавно народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий заявив про те, що 10 квітня в Парламентській Асамблеї Ради Європи для України був чорний день. За його словами, фактично почалася процедура зняття санкцій з російської делегації.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна почала сезон закачування природного газу в свої підземні сховища, поповнивши запаси протягом 5-6 квітня на 17,43 мільйона кубічних метрів.

Також портал Знай.uа писав, що тепер деякі громадяни України можуть розраховувати на повернення грошей, які були сплачені за використаний газ. Про це свідчить рішення НКРЭКУ, яким Нацкомісія оштрафувала ПАТ "Житомиргаз" за донарахування в платіжках.