Колишній співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський заявив, що йому все одно, як скасування націоналізації банку вплине на операційну діяльність фінансової установи. Правда, бізнесмен переконаний, що нинішній менеджерський склад банку піде під суд. Передає "Економічна правда".

"Я не керую "Приватбанком", тому мені все одно. Сподіваюся, що поки ніяк (не вплине скасування націоналізації на операційну діяльність "Приватбанку", - ред.)", - сказав Коломойський в інтерв'ю.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Крім того, бізнесмен заявив, що нинішнє керівництво "Приватбанку" протизаконно витрачає державні кошти. Маються на увазі витрати на аудиторів, юристів і розслідувачів.

"А потім зміниться менеджмент і воздасться тим, хто сьогодні керує "ПриватБанком" і завдає державі шкоди. Воздасться - це вони понесуть кримінальну відповідальність і сядуть у в'язницю на довгі роки", - переконаний Коломойський.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

На тезу журналіста про те, що ренаціоналізація "Приватбанку" неможлива, адже банк не може повернути 155,4 мільярда гривень, бізнесмен сказав: "Як влили ОВДП (цінні папери, - ред.), так нехай і заберуть назад. Ці папери лежать у банку на спецрахунку".

"Приватбанк" збитковий, і якщо б не відсотки за ОВДП, то він би "заробляв" мінус 400000000 доларів. За рахунок процентів банк отримує близько 15-16 мільярдів гривень (близько 600 000 000 доларів). Відсотків вистачає на те, щоб покрити збитки банку і показати нібито прибуток", - запевнив Коломойський.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Нагадаємо, журналист Ігор Лесєв, відомий гострою політичною сатирою в авторських ефірах "НеДобрийВечер", "проїхався" по "передвиборчій істерії" кандидата у президенти і чинного президента Петра Порошенка.

Раніше Знай.uа повідомляв, громадський активіст Степан Харченко записав потужне відеозвернення до чинного глави і кандидата в президенти Петра Порошенка.

Також Знай.uа писав, керівник студії "Квартал 95" і кандидат у президенти Володимир Зеленський заявил, що хоче обкласти українських заробітчан податком.