Колишній президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, не має права в'їжджати в Україну.

Про це повідомила прес-служба МВС.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвили

У МВС нагадали, що Саакашвілі у вересні 2017 року на незаконних підставах в'їхав в Україну з боку Польщі. Після цього суд заборонив йому в'їзд в Україну до 2021 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

21 квітня, після другого туру виборів президента, Саакашвілі виступив із заявою, в якій заявив про подання клопотання. Він заявив, що планує повернутися в Україну і вже купив квиток.

Варто нагадати, що Екс-президент Грузії і колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі після оголошення результатів екзит-полів за підсумками другого туру президетских виборів подав клопотання про зняття з нього заборони на в'їзд в Україну. Як відомо, у другому турі впевнено лідирує Володимир Зеленський, за якого віддали свої голоси 73% виборців.

Про своє рішення Саакашвілі заявив в ефірі телеканалу "Наш".

"У мене є квиток, я вже звернувся через юриста до голови СБУ та голові прикордонних військ зняти заборону, який президент Петро Порошенко незаконно ввів проти мене, щоб я зміг прилетіти і захистити себе в суді", поділився Саакашвілі.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі

За його словами, він хоче бути частиною "великого перетворення" як звичайний громадянин України.

Крім того, Саакашвілі зазначив, що українці проголосували не так проти Порошенка, як проти старої системи влади. Лідерство Володимира Зеленського він назвав "електоральної революцією".

Ще ми писали, що За Володимира Зеленского у другому турі виборів президента України найбільше голосів віддали в Луганській області.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє Команда Зеленського.

Нагадаємо, Усик прокоментував результат виборів

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Пальчевський пояснив поразку Порошенка

Також Знай.ua" писав про те, що Українців закликали допомогти в боротьбі з корупцією