Радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин розповів, як новому уряду вдасться повернути Крим і Донбас. Про це передає Апостроф.

"На сьогоднішній день ситуація на Донбасі насправді погіршилася. Якщо на самому початку війни у 2014 році ми не мали там таке угруповання військ, то зараз воно вже там є. Сьогодні у нас дуже небезпечна ситуація. Тому новому президенту України доведеться вирішувати, що з цим робити. Наші Збройні сили здатні в повній мірі забезпечити нашу з вами безпеку. Але ви знаєте, що наші ресурси обмежені", - заявив радник.

Крім того, за словами Апаршина, повернення Донбасу - це "перспектива на п'ять років". У той же час, з Кримом все набагато складніше.

"Я не бачу сьогодні можливості повернути наші території військовим шляхом. Я можу спланувати військову операцію. Я знаю людей, які здатні її провести. Ми можемо виконати будь-які розрахунки аж до калібрів. Але я б не радив нікому взагалі розглядати можливість повернення наших територій шляхом проведення військової операції. Втрати будуть величезними. На сьогоднішній день це вже втрачений шанс 2014 року", - зізнався радник.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, Зеленський не буде безпосередньо спілкуватися з Путіним, але буде просити допомоги у вирішенні конфлікту в партнерів - США і Великобританії. Крім того, він заявив, що ліквідація тактичної ядерної зброї була помилкою.

"Ми можемо відновити ядерну зброю, я вірю, що у нас є такий потенціал, але як тільки ми почнемо цим займатися, ми отримаємо такі санкції, що у нас взагалі нічого не залишиться. Україна - це гарант виконання зобов'язань. На сьогоднішній день Україна чітко виконує зобов'язання про скорочення звичайних збройних сил в Європі. У нас війна, у нас є агресор, а Україна виконує всі зобов'язання, які ратифіковані Верховною Радою. Але, якщо ми беремо на себе певні зобов'язання, то і від вас ми хочемо бачити такі ж партнерські відносини. Інакше я буду шукати інші шляхи захисту своєї території. І я їх знайду. І територію я вам більше не віддам", - розповів Апаршин.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Нагадаємо, чого чекати на інавгурації Зеленського.

Раніше Знай.uа повідомляв, Зеленський представить нових міністрів, Генпрокурора та голову СБУ.

Також Знай.uа писав, у Зеленського натякнули на нового главу Адміністрації Президента.