Олександр Федоренко, соратник лідера партії "Рідна країна" Миколи Томенка поділився думками з приводу святкування Дня міста у Києві та бюджетних коштів, які мер Віталій Кличко планує виділити на заходи.

Напередодні виборів влада вирішила викинути з бюджету столиці рекордну суму на святкування дня міста. Програма насичена концертами та фестивалями, які зазвичай в містах проводять за спонсорські кошти та в рамках різних рекламних кампаній.
Починаючи з 2013 року, сума стала рекордною. В 2014 році кошторис складав 266 тис. грн. Тоді влада, і не лише столична, урізала всі необгрунтовані витрати, пояснюючи це війною на сході країни. Потім витрати на свято з кожним роком з невеликими коливаннями, але зростали.
2015 рік – 0,7 млн грн
2016 рік – 0,4 млн грн
2017 рік – 1,4 млн грн
2018 рік – 2,5 млн грн
2019 рік – рік виборів і нестабльної політичної ситуації команда міського голови Кличка вирішила взяти приклад з президента Порошенка і на власний піар витратити аж 11, 3 млн грн і назвали це "святкуванням дня міста".

"Виникають питання: а що, війна вже закінчилась? А що, місто вже не бере кредит у банка реконструкції та розвитку на ремонт тепломереж? Я впевнений, що кияни б з радістю відмовились фестивалити, аби тільки на них не вішали нові борги через невміння влади розпоряджатись коштами в інтересах міста", - вважає Федоренко.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Також варто нагадати Кличку і, принагідно й Гройсману, який заклеїв бюджетними білбордами пів країни, що витрачати бюджетні кошти на власний піар – погана прикмета, Порошенко тому яскравий приклад", - резюмував політик.

Нагадаємо, лідер партії "Рідна країна" Микола Томенко прокоментував дискусію щодо вибору опримального місця роботи для новообраного президента Володимира Зеленського та його адміністрації.

Як повідомляв раніше Знай.ua, лідер партії "Рідна країна" Микола Томенко спрогнозував дії топових фігур "політичного Олімпу" після оголошення ЦВК результатів виборів президента України у вівторок, 30 квітня.

Також Знай.ua писав про те, що Верховна Рада ухвалила закон про функціонування державної мови.