У вівторок, 7 травня, чинний український президент не приїхав на допит у справах про злочини проти Майдану в Генеральну прокуратуру, оскільки був зайнятий у цей час прийняттям присяги нових членів Верховного Суду України. Про це стало відомо з прямої трансляції на офіційній сторінці Петра Порошенка в Facebook.

Петро Порошенко

У той же час, глава ГПУ Юрій Луценко заявив, що гарант не з'явився на допит через те, що слідчий не погодив з ним графік. Луценко зазначив: "Президент - людина, яка поважає закон, тому готовий у будь-який момент повторно дати свідчення в якості свідка. Очевидно, беручи до уваги статус глави держави, слідчий повинен був узгодити з ним графік і час проведення такого допиту. Але я точно знаю від президента, що він готовий надати всі відомі йому факти для того, щоб Горбатюк хоча б на п'ятий рік розслідування (справ Майдану, - ред.) надав суспільству остаточний результат".

Петро Порошенко

Він також розповів, що близько року тому слідчі департаменту спеціальних розслідувань вже влаштовували Порошенку допит в приміщенні адміністрації президента. Через неявку голови держави на допит начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив про можливий штраф, а також силовий привід після закінчення президентських повноважень.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український блогер та юрист Михайло Шнайдер опублікував пост, в якому розповів про казкові доходи Порошенка, Парубія і Гройсмана. Він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook дані, які відняли у звичайних українців дар мови.

Як повідомляв портал "Знай.uа": головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, який напередодні обговорив інавгурацію з Володимиром Зеленським, зацікавилися в НАБУ. Як нещодавно стало відомо, чиновника підозрюють в розтраті коштів під час поїздки в Катар.

Також "Знай.uа" писав, що чинний президент Петро Порошенко призначив 75 суддів до Верховного суду і висловив сподівання, що його наступник Володимир Зеленський та його команда не будуть "втручатися в роботу судових інстанцій".