Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер назвав головну причину роздачу російських паспортів на Донбасі.

Про це повідомляє ВВС.

Зокрема, Волкер відзначив, що скандальним рішенням російська влада перевірила на міцність новообраного президента України Володимира Зеленського.

При цьому він додав, що головною метою мирного врегулювання ситуації на Донбасі є безпекові рішення, які нарешті зупинять кровопролиття.

Курт Волкер
Курт Волкер

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Було бажання спробувати перевірити на міцність президента Зеленського. Але з іншого боку, якщо це дійсно буде так і допоможе виконати Мінські угоди, я не думаю, що хтось був би проти. Зрештою ми хочемо, щоб жителі Донбасу жили в безпеці, щоб там була відновлена економіка, щоб вони мали можливість турбуватися про себе і свої родини, щоб держава надавала їм необхідні послуги і щоб люди повернулися до нормального життя", - відзначив дипломат.

Крім того він додав, що ситуацію на Донбасі все ж можливо врегулювати проте першочерговим завданням є виведення російських військ з території українського Донбасу.

"Це, безумовно, може статися, у цьому немає сумнівів. Але для цього Росії доведеться вивести свої війська, щоб припинилося існування так званих самопроголошених республік, щоб була відновлена нормальна робота українських муніципальних структур", - додав Волкер.

Він також нагадав, що українська сторона теж повинна виконувати всі взяті на себе зобов'язання у Мінському процесі і чітко їх дотримуватись.

Курт Волкер
Курт Волкер

"Українці мають виконати свою частину, що передбачає дотримання перемир'я, хоча зараз їм важко це виконати, оскільки з іншого боку фронту воює Росія; провести амністію щодо тих, хто здійснював злочини, які є частиною цього конфлікту; мають пройти місцеві вибори; а територіям має бути присвоєний особливий статус, як про це сказано в Мінських угодах", зазначив Волкер.

Нагадаємо, Курт Волкер розповів, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація "найвищого рівня представництва".

Як повідомляв "Знай.ua", Дональд Трамп відкликав посла Марі Йованович з України.

Також "Знай.ua" писав, що Курт Волкер звернувся до новообраного президента Володимира Зеленського з приводу окупованого РФ Донбасу.