Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього очільника Національної гвардії Юрія Аллерова. Також затримані генеральний директор компанії-забудовника "Укрбуд" та оцінювач, пише Громадське.

Затриманих підозрюють у розтраті коштів під час будівництва житла для нацгвардійців.

"Наразі вирішується питання про обрання їм підозри. Швидше всього, завтра ми звернемося до суду щодо обрання запобіжного заходу", — зазначив Грищук.

Раніше повідомлялося, що НАБУ провело обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також у низці приватних компаній.

За версією слідства, унаслідок корупційної схеми Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 мільйона гривень. НАБУ розслідує корупційну схему з грудня 2017 року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Попередньо справу кваліфікують як привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою.

Стаття 191 передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Хто фігурує у схемах наразі в НАБУ не повідомляють. Водночас, Євген Шевченко, який називав себе агентом НАБУ, повідомив, що у межах справи про корупцію з нерухомістю затримали екс-командувача Нацгвардії Юрія Аллерова, який нещодавно звільнився.

Президент Петро Порошенко призначив Аллерова командувачем Національної гвардії України у грудні 2015 року. 7 травня 2019 року Порошенко прийняв відставку командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова.

Нагадаємо, Шустер пригадав Порошенко 5 років "по-новому".

Як повідомляв Знай.uа Богуцька показала, що спільного у Порошенка і Путіна: "Діють синхронно".

Знай.uа писав, Порошенко потайки "покарав" скандального регіонала орденом.