Заслужений економіст України, економічний експерт Юрій Атаманюк розповів, скільки нових податків та зборів увів уряд колишнього українського президента Петра Порошенка.

Це стало відомо з інтерв'ю портала "Политека".

"Працюючи в Асоціації платників податків ми вивчили, що порядка 12 додаткових зборів та платежів було введено за останні 5 років", - Юрій Атаманюк.

Атаманюк розповів, які очікування та сподівання покладає український бізнес на нового президента Володимира Зеленського.

"Перш за все, необхідно подати програму дій, яка була б сприйнята бізнесом, людьми, відповідала б програмі президента. У ній повинні міститися зміни щодо податкового законодавства у вигляді нового Податкового кодексу розвитку з принциповими змінами, наприклад, знищення податку на прибуток. Увесь бізнес думає, як цей податок отимізувати та не платити. Через це, бізнес знаходиться в тіні і немає розвитку".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Також Атаманюк розповів, якою повинна бути програма Зеленського для розвитку українського бізнесу.

"Програма складається з трьох частин: Адміністративна реформа, Фіскальна реформа та Реформа правоохоронних органів. Ми єдина країна, мабуть, у світі, де на бізнес може прийти 5 служб у погонах зі зброєю (поліція, МВС, департаменти СБУ, прокуратура, НАБУ, ДБР). Тіньова економіка стає тільки більшою, кожна служба - корупційні ризики. Кожна служба тисне на бізнес".

Як повідомляв портал Знай.ua, соратник Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну напередодні інавгурації Зеленського.

Також Знай.ua писав, Зеленський взявся за сайт президента і почистив його від новин свого попередника Петра Порошенка.