Колишній президент України Петро Порошенко скаржився, що Вашингтон надав йому недостатню допомогу під час президентських виборів в Україні.

Про це розповів спеціальний представник США в Україні Курт Волкер під час виступу у Фонді Карнегі у Вашингтоні.

"Президент Порошенко скаржився, що ми не робимо достатньо для підтримки. Наш відповідь: ми не вибираємо людей, ми підтримуємо принципи та політику", - сказав Волкер.

Курт Волкер
Курт Волкер

Волкер також підкреслив, що США співпрацюватимуть з тим, кого обрав український народ. За його словами, Вашингтон виступає за зміцнення демократії, проведення реформ на Україні, продовження боротьби з корупцією і орієнтацію країни на Захід.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Окрім того спецпредставник США в Україні підкреслив, що Трамп обговорюватиме питання Україні під час наступної зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Зустріч Трампа з Путіним
Зустріч Трампа з Путіним

"Як усі пам’ятають, минулого грудня планувалася зустріч президентів Трампа й Путіна в Аргентині. Вона була скасована через те, що за тиждень до того Росія атакувала український флот, захопила кораблі та ув’язнила моряків, перемістивши їх на територію РФ. Отже, зустріч була відкликана, і це був дуже гарний крок, я думаю, це було правильним", — зазначив Курт Волкер.

Нагадаємо, що в новому офісі колишнього президента України Петра Порошенка помітили стільці, які раніше стояли у ситуаційній кімнаті в Адміністрації президента.

Раніше Знай.uа повідомляв, скандальний нардеп Грановський покинув партію Порошенка.

Також Знай.uа писав, "Пацан сказав - пацан зробив": Саакашвілі не встиг зійти з борту, як порівняв Зеленського і Порошенка.