Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером у рамках візиту до інституцій ЄС та НАТО. Офіційні представники Європейської комісії вже оцінили зустріч.

Переговорили відбулися у вівторок, 4 червня, пише Інтерфакс-Україна.

Представники ЄС підкреслили, що зустріч Зеленського з Юнкером пройшла у теплій та дружній атмосфері.

"ЄС продовжуватиме підтримувати територіальну цілісність України та шлях країни до миру, добробуту і демократії під керівництвом президента Зеленського", - повідомили у ЄК.

Володимир Зеленський та Жан-Клод Юнкер
Володимир Зеленський та Жан-Клод Юнкер
Володимир Зеленський та Жан-Клод Юнкер

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Зауважимо, що це перша офіційна зустріч Володимира Зеленського з представниками ЄС та НАТО проходила також за участю відповідального за Європейську політику сусідства єврокомісара Йоханнеса Хана.

На зустрічі Зеленського з Юнкером обговорювалося питання агресії Росії та особливого впливу ЄС на її стримування. Зеленський багато жартував та вів невимушену розмову. Жан-Клод не скупився на емоції у розмові із президентом і часто усміхався під час бесіди. Зеленський відповідав взаємною щирістю.

Нагадаємо, головна мета першого закордонного візиту Володимира Зеленського - надати чіткий і недвозначний сигнал партнерам про незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму.

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією.