Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером у рамках візиту до інституцій ЄС та НАТО. Під час переговорів вони узгодили дату саміту Україна-ЄС.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Сторони висловили зацікавленість у проведенні 8 липня цього року 21-го саміту Україна-ЄС у Києві", йдеться у повідомленні.

Володимир Зеленський та Жан-Клод Юнкер
Володимир Зеленський та Жан-Клод Юнкер
Володимир Зеленський та Жан-Клод Юнкер

Зустріч Зеленського з Юнкером відбулася у вівторок, 4 червня. На зустрічі обговорювалося питання агресії Росії та особливого впливу ЄС на її стримування. Зеленський багато жартував та вів невимушену розмову. Жан-Клод не скупився на емоції у розмові із президентом і часто усміхався під час бесіди. Зеленський відповідав взаємною щирістю.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Наша мета залишається незмінною – звільнення Донбасу виключно політико-дипломатичними засобами", – заявив Президент України, відзначивши важливість продовження та посилення санкційної політики ЄС щодо РФ.

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер у свою чергу запевнив у повній підтримці України з боку ЄС у реалізації її євроінтеграційного вибору на шляху демократичних та ринкових перетворень.

Нагадаємо, головна мета першого закордонного візиту Володимира Зеленського - надати чіткий і недвозначний сигнал партнерам про незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму.

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією.