Бізнесмен Віктор Пінчук і екс-президент Леонід Кучма приїздили до Адміністрації президента з метою обговорення Мінського процесу.

Екс-президент України Леонід Кучма
Екс-президент України Леонід Кучма

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це розповів перший радник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір, повідомляє theБабель.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Ми хотіли умовити Леонід Даниловича брати участь в Мінському процесі, і він (Пінчук - Ред.) нам допоміг у цьому і все. І слава Богу, Леонід Данилович погодився, тому що ми вважаємо, що є шанси. А Леонід Данилович сказав, що коли повертався і дивився в очі деяким людям бачив відсутність бажання вирішити питання", - пояснив Шефір.

Володимир Зеленський та Сергій Шефір
Володимир Зеленський та Сергій Шефір

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Радник глави держави додав, що Кучма погодився на пропозицію тільки після того, як поставив Зеленському питання: "Ви будете? Я у вас в очах це буду бачити?" і на що отримав ствердну відповідь.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, колишній президент та глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма доповів Володимиру Зеленському про причини гальмування процесу обміну заручниками з боку РФ.

Леонід Кучма
Леонід Кучма

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідну заяву політик озвучив для українських ЗМІ після чергової зустрічі у Мінську.

Леонід Кучма наголосив, що у цьому питанні “повинні бути кроки з обох сторін”.

“Що стосується заручників — обговорювались. Але ви знаєте, після такої тривалої перерви сказати, що ми зрушимо це з місця не можу. У мене була можливість провести приватні переговори з тими, від кого в певній мірі це залежить. Моя особиста думка — є бажання розпочати цей процес, тому що на це дивиться весь світ”, — сказав Кучма.

Як повідомляв Знай.uа, торгівельна блокада Донбасу: Романенко показав підтекст ідеї Кучми, Зеленський уже погодився.

Також Знай.uа писав про те, що Зеленський назвав точну дату переговорів з Росією.