На сайті Адміністрації президента з'явилася петиція з вимогою відставки голови МВС Арсена Авакова. Вона набрала вже понад 28 тисяч підписів при необхідних 25 тисячах для розгляду.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

ПетиПетиция називається "Про негайне відсторонення від виконання службових обов'язків з подальшим звільненням з посади міністра внутрішніх справ А. Б. Авакова".

Зареєстрували петицію після трагічного випадку в Переяслав-Хмельницькому, де двоє поліцейських підозрюють у вбивстві 5-річної дитини.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Згідно з процедурою, після того, як петиція збирає потрібну кількість підписів, її має розглянути діючий президент України Володимир Зеленський і дати офіційну відповідь.

Відправити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна Рада. Для цього необхідна проста більшість - 226 народних депутатів.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вперше прокоментував резонансне вбивство 5-річної дитини в Переяслав-Хмельницькому. Він заявив, що не має наміру йти у відставку через інцидент.

Про це він розповів журналістам у Кабміні.

"Я не вважаю, що Сергій Князєв (голова Нацполиции) повинен йти у відставку, я теж не буду писати заяву на відставку", - заявив він.

При цьому, виповівши минулі звільнення за інцидент, Аваков додав, що політична відповідальність залишається на ньому. Також він зазначив, що не вважає інцидент провалом реформи.

"Це не говорить про провал реформи. Це говорить про те, що на шляху до мети завжди бувають такі прикрі поразки, які можуть поставити під сумнів будь-які досягнення. На мою думку реформа йде в правильному напрямку", — сказав Аваков.

Нагадаємо, Аваков зробив резонансну заяву з-за вбивства дитини.

Як повідомляв Знай. ua, Харків накрила хвиля протестів за вбивство 5-річного Кирила.

Також Знай. ua писав, що Аваков та Князєв наважилися поглянути в очі батькам загиблого Кирюши.