Відомий політолог Юрій Романенко донесе до президента Зеленського інформацію про шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Криму. Про це він заявив на каналі Telegram.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Романенко та Олександр Левченко

Юрій Романенко, відомий політолог і шеф-редактор програми "Хвиля", поспілкувався з радником Міністерства з питань тимчасово окупованих територій України Олександром Левченком. Йшлося про різні варіанти повернення Україною контролю над своїми територіями.

Гість студії, Олександр Левченко, виявився професійним дипломатом, який з 2010 по 2017 рік був послом України в Хорватії та Боснії і Герцеговині. Тож добре розуміється у міжнародних відносинах і має власну думку про способи врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Криму.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Юрій Романенко зазначив, що після приходу Володимира Зеленського до влади активізувалися переговори щодо формату врегулювання конфлікту на сході України. Тому розмова з професіоналом Олександром Левченком дає змогу розширити потенціал засобів для вирішення болючої для України проблеми – повернення окупованих територій.

Зокрема, щодо звільнення окремих тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей дипломат наголосив, що має бути чіткий план, в якому треба все розписати по пунктах. За словами Левченка, нормандський формат і мінський процес – це стратегія і тактика, а плану чіткого немає.

Між тим, Олександр Левченко пропонує вирішити питання деокупації Донбасу за принципом "Донбас + Крим".

"Для того, щоб швидше вирішити питання Донбасу, ми маємо його ув'язати з питанням Криму", - зазначив дипломат.

Він зауважив, що просто говорити "Крим – це Україна" недостатньо. Ми маємо поставити на порядок денний повернення Криму, тому що окрім України його ніхто не ставитиме. Отже, це - національний інтерес України.

"Я нагадаю прості речі – якщо такі конфлікти, як на Донбасі, у світі їх було багато, то Крим – це чиста анексія. Там дуже просте міжнародно-правове питання. Воно не вимагає якихось дискусій, окремих планів, розмірковувань, зобов'язань з боку України", - сказав Олександр Левченко.

"Ми постараємось донести до президента Зеленського та його адміністрації, які зараз знаходяться у пошуку цікавих думок і правильних дій, які з них витікають", - наголосив Юрій Романенко.

Нагадаємо, що Романенко пояснив кіпіш навколо сексистсткого скандалу з Зеленським: "Чому ніхто не згадує про війну".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Романенко порівняв Зеленського із Трюдо після купання у фонтані: "Та хоч голим".

"Знай.ua" також писав про те, що Романенко розповів, як Зеленський викине з Ради "старих паразитів": "Стало навіть трохи шкода".