У мережі роздули гучний скандал через обмовку народного депутата Сергія Тарути

Заслуги українського політика Сергія Тарути у підтримці українських воїнів у боротьбі з проросійськими окупантами на сході України – незаперечні. Нещодавно про це заявив народний депутат VIII скликання, екс-командир полку спецпризначення "Азов" Андрій Білецький.

Андрей Билецкий
Андрей Билецкий

Не так давно піднявся галас через обмовку Сергія Тарути, коли той виступав у нечужому для нього краї і у звільненому роками раніше українськими бійцями Маріуполі – то випадково назвав українських військових "бойовиками", як з'ясувалося пізніше, просто обмовившись, стоячи за трибуною під палючим південним сонцем. Деякі з опонентів політика відразу ж «вчепилися» у випадково впущене слово і спробували роздути скандал, зробивши з людини, що допомагала фронту з самого початку війни, «проросійського» холуя.

Після інциденту на захисті Сергія Тарути виступили українські воїни, зокрема - Андрій Білецький.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Втрата Маріуполя означала б втрату 8% всієї промисловості України. Ми і так втратили Донецьк, втратили Крим, втратили Луганськ - 8 % були б катастрофою, від якої українська економіка вже б не змогла прийти в себе. Крім того, ми всі розуміємо, що Маріуполь - прямий коридор на Крим. Я бачив історію з Тарутою, яка штучно розкручується. Обмовка - єобовка, немає людини, яка жодного разу в житті не обмовилась." - поділився Андрій.

Сергій Тарута
Сергій Тарута

Білецький називає історію з Тарутою свинською. Він зазначив, що не є прихильником ні політичної партії, ані багатьох ідей Тарути.

"Коли ніхто з чиновників навіть не думав поткнутися в Донецьку область у червні-липні 2014 року, Тарута не тільки не виїжджав. А можу свідчити, що він жодного разу не вивіз свою сім'ю з Маріуполя. Він завжди залишався в місті і робив абсолютно все, що міг, для того, щоб Донецька область залишалася укранською. Тарута, на відміну від тих, хто його травить, приклався не словом, не постом у Фейсбуці, а ділом. В першу чергу, його труїть Порошенко, який багато в чому винен в цій історії, в тому числі - у втраті Донецька. Хочуть пошукати "зраду"? Нехай пошукають в Укроборонпромі, а не в обмовці людини, яка причетна до боротьби за Маріуполь"

Нагадаємо, "Батьківщина" назвала перших 50 кандидатів на вибори в Раду.