Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради декілька десятків законопроектів. Деякі з них нардепи відмовилися навіть розглядати, і лише кілька прийняли.

Перший президент України Леонід Кравчук проаналізував, що депутати так радикально налаштовані проти Зеленського інтерв’ю Ad Astra.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Леонід Кравчук, екс-президент України
Леонід Кравчук, екс-президент України

За його словами, Володимир Зеленський допустився помилки, коли заявив про розпуск парламенту одразу під час інавгураційної промови. Хоча українці радісно сприйняли ці слова й підтримали позицію глави держави.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Заяву про розпуск Верховної Ради треба було робити не під час інавгураційної промови. Краще це було б зробити вже потім із кабінету президента, бо тепер депутати роблять усе наперекір Зеленському", – сказав Кравчук.

Окрім цього, Леонід Кравчук відзначив, що на інавгурації Зеленський показав себе як сучасна людина іншої філософії.

"Я дивився інавгурацію та аналізував мову, поведінку і постать Зеленського як президента. Вона вирізняється з-поміж попередніх, є сучаснішою. Він – інша людина, іншої філософії, іншого бачення життя. Якщо Зеленський оточить себе професійними людьми й буде слухати їх і народ, то щось у нього вийде", – додав Леонід Кравчук.

Зазначимо, що радикальна конфронтація між новим президентом і парламентом розпочалася з фрази: "Я розпускаю Верховну Раду 8-го скликання". Однак Конституційний суд України вже визнав, що це рішення є законним.

"Дякую, що мене запросили. Здається, це вперше в історії України. Зазвичай президент викликав суддів до себе. Народ України аплодує рішенню про розпуск Ради. Наша юридична позиція беззаперечна і бездоганна", - заявив у Конституційному суді Володимир Зеленський.

Нагадаємо, зустріч Зеленського із Трампом: президент доручив Баканову важливу місію, "Україна розраховує...".

Раніше Знай.uа повідомляв, Зеленський замінить Банкову на Український дім: як виглядатиме нова адміністрація президента.

Також Знай.uа писав, що Зеленський добрався до указів Ющенка: у МВС пояснили, що не так із "мигалками".