Український президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради новий законопроект про зниження вартості електроенергії. Для цього потрібно змінити деякі закони України.

Про це стало відомо в середу, 26 червня. Відповідний документ вже зареєстровано у Раді.

Раніше представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус говорив, що президент ініціює законопроект щодо зниження вартості е/е, яким пропонується, щоб формулу "Роттердам+" було скасовано і замість неї діяла інша формула – "Роттердам-".

Герус зазначив, що згідно з документом, вартість доставки вугілля з Роттердама до України має були вилучена з формули розрахунку електроенергії. Крім того, пропонується, щоб були введені дисконти на випадок, якщо якість вугілля буде гіршою від заявленого. Законопроектом також передбачається відстрочка введення ринку електроенергії на один рік.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, сотні одеситів "замурували" в гетто: тотальне нахабство дружків Труханового потрапило на відео.

Знай.uа писав, Юлія Мендель викликали на допит у військову прокуратуру: що накоїла прес-секретар Зеленського.