Т.в.о. глави Служби безпеки України Іван Баканов призначив своїм заступником генерал-майора Анатолія Калюжняка, який за часів Віктора Януковича обіймав посаду заступника начальника ГУ "К" СБУ і підпадає під люстрацію.

Приблизно тиждень тому Баканов зробив своєю правою рукою по боротьбі з корупцією генерал-майора Анатолія Калюжняка. Про це не повідомляє офіційний сайт СБУ, однак журналісти "Слідство.Інфо" дізнались про це "секретне" призначення – його підтвердила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Калюжняк отримав генеральське звання від Януковича незадовго до Революції Гідності. При президенті-втікачеві він протягом 2010-2013 рр обіймав посаду заступника начальника ГУ "К" СБУ. А у 2014 році, після звільнення зі служби пішов працювати помічником народного депутата Владислава Бухарєва, який нещодавно очолив Службу зовнішньої розвідки України.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Експерти зазначають, Калюжняк не має права працювати в СБУ, адже підпадає під закон "Про очищення влади".

Як з'ясували журналісти "Слідство.Інфо", за офіційними даними в генерал-майора Калюжняка є лише гараж на Хмельниччині. Утім, його рідні володіють трьома квартирами та двома паркомісцями в престижному житловому комплексі на Печерських пагорбах Києва. На порталах нерухомості зазначається, що цей будинок має власний охоронюваний двір, дворівневий підземний паркінг та гостьову стоянку.

У власності родини Калюжняка також є будинок у передмісті Хмельницького, звідки він родом. Дім розташований на території нового котеджного містечка, який має власну інфраструктуру й зелену зону.

Родина Калюжняка має також кілька елітних позашляховиків. Зокрема, на самого генерал-майора записана остання модель AUDI Q8.

Журналісти "Слідства.інфо" не знайшли офіційних джерел доходів у родини генерал-майора, які б дозволили провадити такий спосіб життя. У біографії Анатолія Калюжняка, яка є у відкритому доступі, йдеться, що він усе життя будував кар’єру в СБУ.

Нагадаємо, Міністерство Люстрації звернулося до президента Володимира Зеленського у зв'язк з призначенням Баканова.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерт застеріг Зеленського від призначень корупціонерів у СБУ

Також Знай.ua писав, Зеленський призначив Абромавичуса в Укроборонпром