Канада вирішила не пускати в країну жителів "ДНР" і "ЛНР" з російськими паспортами. Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд виступила із гучною заявою. Зокрема вона заявила, що Оттава має намір не впускати в країну жителів самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" з російськими паспортами.

"Канада вчинить дії, щоб ці паспорти не були використані для поїздок до Канади. Ми закликаємо наших партнерів послідувати цьому прикладу", - сказала Христя Фріланд журналістам.

Володимиро Зеленський і Христя Фріланд
Володимиро Зеленський і Христя Фріланд

Відповідаючи на питання, як Канада буде ідентифікувати жителів "ДНР" і "ЛНР", які отримали російські паспорти за спрощеною процедурою, Фріланд заявила, що у Оттави є така можливість. Вона відмовилася вдаватися в технічні деталі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Варто нагадати, що у квітні президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання громадянства Росії для жителів Донецької і Луганської народних республік. У США назвали це частиною "плану по окупації", в Україні ініціативу вважають "свідомою ескалацією агресії".

"Канада вчинить дії, щоб ці паспорти не були використані для поїздок до Канади. Ми закликаємо наших партнерів послідувати цьому прикладу", - сказала голова зовнішньополітичного відомства.

Вона також зазначила, що влада Канади володіють технічними можливостями для ідентифікації жителів ДНР і ЛНР, отримали російські паспорти за спрощеною процедурою.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Паспорти громадян Російської Федерації за спрощеною отримали 64 жителя Донецької Народної Республіки (ДНР) і Луганській Народної Республіки (ЛНР).

Нагадаємо, це вже друга зустріч Володимира Зеленського з Христею Фріланд за час його президентства. Вперше вони зустрілися в Києві 8 травня. Політики говорили про корупцію, війну на Донбасі і поліпшення співробітництва між Україною та Канадою.
Також Знай.uа писав, Зеленський зустрівся з самим великим другом України: президент обговорив з Кристей Фріланд вкрай важливе питання.