Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність створення "зеленого коридору" для туристів в чорнобильській зоні відчуження.

Глава держави підписав указ для перетворення зони відчуження ЧАЕС на економічно активну територію України.

Про це Володимир Зеленський заявив під час відвідання Чорнобиля 10 липня, йдеться на сайті президента.

Документ передбачає, зокрема, розробку та ухвалення Стратегії розвитку Чорнобильської зони як туристичного об’єкта.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, згідно з указом, будуть прокладені нові туристичні маршрути, зокрема водним шляхом, побудовані нові КПП, а наявні відновлять та модернізують. Також будуть скасовані безпідставні обмеження та заборони, наприклад щодо відеозйомки. Завдяки взаємодії мобільних операторів у Чорнобильській зоні покращиться зв'язок. Також Україна популяризуватиме туристичний Чорнобиль на міжнародних заходах, у яких братиме участь.

"Маємо показати Чорнобиль світу: науковцям, екологам, історикам, туристам. На жаль, зона відчуження досі є символом корупції – силовики збирають із туристів хабарі, нелегально вивозиться металобрухт і використовуються природні ресурси. Усе це ми скоро припинимо.

Сьогодні я підписав указ, який стане початком перетворення зони відчуження на одну з точок зростання нової України. Насампереред, створимо "зелений коридор" для туристів і приберемо передумови для корупції", - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський скасував парад до Дня Незалежності

Як повідомляв портал Знай.ua, українці відповіли, чого очікують від президента Зеленського

Також Знай.ua писав, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині