Нещодавно президент України Володимир Зеленський вирішив скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти віддати українським воїнам у вигляді премій. Водночас президент наголосив, що святкування та вшанування українських захисників відбудеться.

Народні депутати й кандидати в нардепи, зокрема, від партії "Європейська солідарність" вибухнули після такого рішення й розкритикували Зеленського. Михайло Забродський навіть записав відео, де пообіцяв провести парад на День Незалежності. Він опублікував його у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Это про #Наш_Парад2019. Это вне политики и без политики. Это про нас, про нашу армию, про ветеранов и волонтеров, про семьи и про патриотов. Это про наш день Независимости. И про Михаила Забродского, который будет идти с нами.

Geplaatst door Юрий Бирюков op Woensdag 10 juli 2019

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

На його слова відреагували українці по-різному. Знайшлося багато тих, хто критикує наміри Забродського і вважає, що парад в той час, коли Україна майже щодня втрачає воїнів на Донбасі, це "бенкет серед чуми".

"Що святкувати? Це порох міг дозволити собі бенкет під час чуми", "А чи не забагато на себе бере цей генерал? Не перебільшуй, герой. Не тобі вирішувати", "Найлицемірніше дійство в Україні – військовий парад нової армії в минулому році, коли Свинарчук з порохом пі*дили бабки, а по Хрещатику їхали БТР-70 і списані Хаммери, пофарбовані звичайною ґрунтовкою. Нах*ра такі паради", "Аморально влаштовувати дорогущу показуху, коли ці гроші можна витратити на ті ж самі тепловізори для бійців…звикли ж*пу гріти в кабінетах, мудрувати і пити віскі",- написали українці в мережі.

Зазначимо, що вперше військовий парад на День Незалежності провели у 2015 році. Тоді він припадав на період, коли в Іловайську були найбільші заворушення.

Пропонуємо переглянути відеозвернення Володимира Зеленського щодо скасування військового параду.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Також Знай.ua писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.