Росія звинуватила у порушенні міжнародного морського права Данію, яка не бажає видавати дозвіл на прокладку газопроводу Північний потік-2 в своїй винятковій економічній зоні.

Про це міністр закордонних справи РФ Сергій Лавров заявив німецькій газеті Rheinische Post.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначимо, що "Північний потік - 2" - другий газопровід, який по дну Балтійського моря повинен зв'язати Росію з Німеччиною. Протяжність маршруту - понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд м³ газу на рік. Вартість проекту - 9,5 млрд євро, його фінансують російський "Газпром" і п'ять європейських компаній.

Прокладати трубопровід через свою територію вже дозволили Німеччина, Фінляндія і Швеція. А от Данія не дозволила.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Копенгаген запросив у оператора проекту додаткову еко-оцінку маршруту газопроводу на південь від о-ва Борнхольм, яка може тривати не один місяць.

Глава МЗС Росії звинуватив владу Данії в тому, що вона зайняла політизовану позицію і тому зволікає з видачею дозволу на прокладку трубопроводу.

Росія розцінює затягування Данією розгляду заявок на будівництво газопроводу Північний потік-2 як порушення принципів міжнародного морського права, заявив Лавров.

"Вважаємо, що затягування розгляду поданих оператором проекту заявок йде врозріз з принципами міжнародного морського права, які дозволяють споруджувати об’єкти енергетичної інфраструктури в морських акваторіях", — сказав він.

Лавров також зазначив, що у жодної країни, включаючи Данію, не було претензій щодо експлуатації першої нитки "Північного потоку". Він висловив надію на те, що данський уряд "відмовиться від конфронтаційного курсу і прийме правильні рішення".

Нагадаємо, у Держдепі США зробили офіційну заяву про те, що компанії, які інвестують в "Північний потік-2" ризикують опинитися під санкціями

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Польщі присоромив європейських колег за Північний потік

Також Знай.ua писав, глава "Газпрому" заявив, що поставки газу по "Північному потоку - 2" повинні розпочатися 1 січня 2020 року.