У неділю, 21 липня, в Україні відбулися дострокові вибори у Верховну Раду. Згідно з даними екзит-полу вже можна припустити, хто з відомих скандальних політиків навряд чи пройде в нове скликання українського парламенту.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Найближчий соратник Петра Порошенка Ігор Кононенко не потрапляє в Раду згідно з даними екзит-полу, який був проведений за замовленням програми ТСН на "1+1".

Кононенко вдалося набрати лише 9% голосів і програв гонку телеведучому Олександру Дубинскому, якого підтримало 40,4% виборців.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також в Раду не потрапляє Богдан Дубневич. Він набрав всього 24% голосів у 118 окрузі і програв представнику партії "Голос" Галині Васильченко, яка набрала 36%.

Відомо, що одіозний Дубневич є фігурантом більше трьох десятків антикорупційних розслідувань і задекларував рекордні 11,5 мільйона доларів тільки готівкових коштів і публікував фотографії поруч з тушами мертвих тварин.

Вибори по округу №64 програв і скандальний депутат Сергій Пашинський. В останні роки Пашинського пов'язували з рейдерським захопленням кондитерської фабрики у Житомирі, скандалами із закупівлею техніки для армії за завищеними цінами, працевлаштуванням сина в "Спецтехноекспорт", викритий у кнопкодавстві та ін

А в новорічну ніч з 2016 на 2017 рік Пашинський вистрілив з нагородного пістолета "Glock 19" в ногу беззбройному жителя передмістя В'ячеславу Химикусу, нібито в цілях самооборони.

Депутат VIII скликання від партії Блок Петра Порошенка Олександр Грановський програв у 169 окрузі представнику "Слуги народу". Йому вдалося набрати лише 12% голосів, а його опонентові – 48,7%.

Скандальний Михайло Добкін також пролетів повз Верховної Ради. Сергія Лещенка також не буде у складі нової Верховної Ради. Балотуючись у київському окрузі №220, він набрав 14,3%, програвши представнику "Слуги народу" Ганні Бондар (37,3%).

Нагадаємо, Зеленський розповів, коли почнуться "посадки корупціонерів".

Як повідомляв Знай. ua, хто проходить у Раду, поіменний список майбутніх депутатів.

Також Знай. ua писав, що Зеленський готує сенсаційний закон - першочергове завдання.