Головний радикал України Олег Ляшко попався на гострі кінці своїх же власних "вил", влаштувавши гучний скандал з президентом Володимиром Зеленським.

Так, в Україні, 21 липня, пройшли парламентські вибори, за попередніми підсумками яких "Радикальна партія" не потрапляє в новий склад Верховної Ради.

Блогер Єлизавета Богуцька на своїй сторінці в Facebook розповіла, як політична сила сама себе підставила перед голосуванням, пише портал "Політека".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"За що боролися, за те і напоролися!!! Пам'ятаєте, як Олег Ляшко несамовито хотів пройти з телефоном на зустріч голів фракцій з Президентом з приводу дострокових виборів? Пам'ятаєте, як він кричав: "Зеленський! Пусти мене на консультацію! Віддай телефон і дай увійти!". Він тоді ціле квазі-шоу влаштував. А потім у Раді вони всі, включаючи і Парубія, і Геращенко та Бурбака відмовилися прибирати мажоритарку і знизити прохідний бар'єр до 3%", — нагадала автор посту.

Олег Ляшко
Олег Ляшко

Вона підкреслила, що відмовившись знизити планку проходження у Верховну Раду, Олег Ляшко опинився у вкрай незручному становищі. Адже з 4% "Радикальна партія" залишилася не при справах, хоча могла потрапити в парламент на умовах, які новообраний президент пропонував відразу після інавгурації.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

"Так ось. Це називається: "підірви себе, фашист, гранатою!". Тепер вся стара рать пролітає з мажоритаркою і Ляшко тепер може консультуватися зі Смешком, Гриценком і націоналістами. З тими, хто набрав 3, але не дотягнувся до п'яти. Ось так з легкої руки Олега Валерійовича, тих, хто з ним, всі, хто тоді в Раді саботував прийняття поправок у виборчий закон, отримали по заслугах. Так, людині з довідкою пощастило більше, ніж людині з вилами. Але скотиняки вони - обидва", — зазначила Єлизавета Богуцька.

Блогер вважає, що український народ вже "наївся порожніми словами без змісту". Саме тому багато політичних сил пролетіли на виборах. Серед них можна виділити "ЄС" Петра Порошенка і "Батьківщину" Юлії Тимошенко. Рясна реклама не допомогла їм перетягнути виборців на свою сторону. Крім того, жителі України втомилися від безкарного розкрадання.

"Пам'ятаєте, я багато разів писала, що для нормальних виборів нам треба розірвати це порочне коло і без справжньої революції ми не обійдемося. Ось вона! Ось справжня електоральна революція! Спасибі Володимиру Зеленському. Він і став нашою Революцією. Розірвав це порочне коло і ми з вами проголосували проти старої системи 21 квітня і повторили це ж 21 липня. Перший раз в історії сучасної України ми отримали Президента не з кодла і монокоаліцією в Парламенті. Це, звичайно, не 300 спартанців, але це ті, хто прийшов змінювати країну", — підсумувала Єлизавета Богуцька.

Нагадаємо, підраховано 93% голосів: удар Тимошенко поставив хрест на надіях Порошенка.

Як повідомляв Знай.uа ласкаво просимо в казарму, новобранці: Нацгвардія знайшла роботу Кононенкові, Ляшку, Грановському та іншим.

Знай.uа писав, результати виборів в Раду по мажоритарці: повний список майбутніх депутатів.