Голова Держбюро розслідувань Роман Труба пояснив, навіщо Петро Порошенко прийшов в офіс ДБР, хоча його допит призначено на наступний день. Про це Труба написав у своєму каналі в Telegram.

"До мене несподівано прийшов Петро Порошенко – цей факт вже відомий ЗМІ. Експрезидент звернувся з проханням у зв'язку з довгостроковою відпусткою провести його допит сьогодні, а не 25 липня, як це було визначено слідчим", - заявив Роман Труба.

Роман Труба
Роман Труба

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто відзначити, що поки що невідомо, куди саме поїхав експрезидент і як довго він буде відсутній.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Якщо ми говоримо про правовий аспект вирішення цього питання, то адвокати мали можливість зв'язатися зі слідчим і з ним безпосередньо погодити перенесення дати допиту. Для цього не потрібно приходити до Директора ДБР. Я поважаю своїх слідчих - їх час і професіоналізм. На кожного слідчого у нас понад 35 виробництв. Я не буду втручатися в хід досудового розслідування і визначати, коли кого допитувати", - зазначив глава ДБР.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Так, за словами Труби, він відмовив Порошенку в перенесенні дати допиту і сподівається побачити його у запланований день, 25 липня.

"Я поважаю час свідків: ми з розумінням поставилися до завантаженості експрезидента під час виборчої кампанії. Я сподіваюся, що так само з повагою він поставиться до роботи наших слідчих і прийде завтра на допит", - написав він.

Нагадаємо, Гройсман розповів про запальні танці з Тимошенко.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці показали Порошенку "народну любов", сміттєзвалищем не відбудеться.

Також портал Знай.ua писав, Зеленський пригрів "сірого кардинала" Порошенка і Януковича.