Росія відреагувала на затримання Україною російського танкера, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Росії.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"З’ясовуємо обставини події для застосування адекватних заходів. Якщо йдеться про захоплення росіян в заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права і наслідки не змусять себе чекати", — заявили у Міністерстві закордонних справ Росії.

Зазначимо, що спеціальний загін Служби безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA. Відомо, що це судно блокувало українські військові кораблі в Керченській протоці.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Під час досудового слідства було встановлено, що за прямим наказом вищого керівництва ФСБ РФ представники Прикордонної служби ФСБ вчинили акт збройної агресії проти українських військових кораблів "Нікополь", "Бердянськ" і буксира "Яни Капу" в Керченській протоці.

В даний момент на затриманому танкері закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії - обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з суду, записів радіо переговорів під час конфлікту, бортових журналів.

Допитано членів судокоманди, вилучено документи необхідні для встановлення істини у виробництві. Зазначене судно визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

Нагадаємо, СБУ затримала російський корабель: перші подробиці спецоперації.

Як повідомляв Знай.uа хто є хто в новій Раді: найбагатший, найбідніший та молодий депутат.

Знай.uа писав, у Львові масово виловлюють іноземців, з рук копів не вирветься ніхто: що відбувається.