У неділю, 21 липня, відбулися позачергові парламентські вибори. Беззаперечним лідером стала партія Володимира Зеленського "Слуга народу", яка набрала понад 43% голосів. Також в Раду проходять "Опозиційна платформа - за життя", "Батьківщина", "Європейська Солідарність" і "Голос".

Відомий український політолог і журналіст Юрій Романенко проаналізував результати виборів і заявив, що в Україні відбулася "електоральна революція".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Про це він розповів в інтерв'ю порталу Politeka.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Він стверджує, що не переживав за результати виборів, так як все було зрозуміло і так. Питання було тільки в тому, скільки відсотків партія "Слуга народу" візьме по мажоритарці.

"Великий сюрприз пов'язаний з тим, що "Слуга народу" взяла більше, ніж очікувалося. Люди з повною відсутністю штабу побждали старих элитариев. Як це сталося в Запорізькій області. Тепер не стиїть питання, яка буде коаліція. Тепер стоїть питання, скільки буде людей в моно-коаліції. Відбулася оксамитова революція. Люди втомилися від токсичних політиків і вони винесли їх на цих виборах. І це не кінець. На носі місцеві вибори. Зеленський постарається зафіксувати цей розгром на регіональному рівні".

На рахунок посади прем'єра-міністра Романенко переконаний, що це буде людина, яка не відноситься до старої політики, щось типу Рожкована або Гончарука, з молодих.

Романенко висловився також і про роль партій "ЄС" і "Батьківщина" у майбутній Раді:

"ЄС, Оппоплатформа продовжать своє партнерство. Будуть в ролі гавкаючих і будуть критикувати. Батьківщина - не знаю. В принципі, за логікою, Зеленському потрібно було б створити з ними коаліцію, з "Голосом", або з обома. Але це практично нереально."

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Романенко впевнений, що самовисуванці приєднаються до коаліції.

"Головне Зеленському - не втратити розум від цих успіхів і зберегти адекватність. Це завжди складно. Так як його оточують прилипали і бюрократія. Зеленському потрібно буде докласти всі сили"

Нагадаємо, що новим спікером Верховної Ради може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав, що Тищенко, Скічко, Дубінський та інші: повний список зірок, які потрапили у Раду від "Слуги народу" Зеленського.