Не встигла ЦВК опублікувати остаточні результати Парламентських виборів, як українці звернулися до Володимира Зеленського із пропозицією чергових змін. Яких, саме дізнавалися Знай.ua.

Призначити вибори по всій Україні

Однією з останніх петицій на сайті Президента стала пропозиція провести дострокові місцеві вибори.

"Просимо призначити позачергові місцеві вибори по всій Україні. Колишня влада повністю вичерпала ліміт довіри громадян, довіри до місцевих рад немає. Проблеми людей не вирішені, корупція, погані дороги, посадовці колишньої влади не дають розвитку своїм громадам і т.п. Просимо Володимира Зеленського сприяти проведенню дострокових місцевих виборів", – зазначає автор петиції №22/066650-еп Сергій Коптєлов.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Скоротити кількість нардепів: Президент відповів особисто

У іншій електронній петиції №22/066656-еп, оприлюднена 23 липня, йдеться мова про значне скорочення Парламенту.

"Зменшити кількість народних депутатів України до 100 чоловік. І відмінити кнопкодавство", – пише в поясненні автор петиції Мирослава Шевель.

Варто зазначити, що аналогічний документ вже розміщався на сайті Президента у травні цього року і за короткий строк набрав понад 25 тисяч голосів українців. І нещодавно офіційний коментар з цього приводу надав особисто Володимир Зеленський.

"Про стурбованість суспільства порушеною проблемою та необхідністю її розв’язання свідчить те, що зазначена петиція набрала необхідну кількість голосів за її підтримку упродовж одного місяця. Враховуючи те, що скорочення кількості народних депутатів України має як позитивні, так і негативні наслідки, вирішення питання щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України потребує виваженого, ґрунтовного аналізу та наукового підходу", – зазначено у офіційній відповіді Президента.

Аби більш детально дослідити це питання та здійснити практичні кроки у його вирішенні, була створена спеціальна комісія.

"Указом Президента України від 21 червня 2019 року № 421 утворено Комісію з питань правової реформи як консультативно-дорадчий орган при Президентові України, пріоритетними напрямами роботи якої визначено, зокрема, підготовку та подання Главі держави пропозицій щодо внесення змін до Основного Закону України. Вивченням порушеного питання здійснюватиметься Комісією з питань правової реформи", – написано в офіційному повідомленні.

Масштабна перевірка – від суддів до міністрів

А от у документі №22/066680-еп "Заборонити виїзд державних службовців терміном на 3 роки після залишення (звільнення чи за особистим бажанням) посади", датованому 23 липня, охоплюється вся ланка – починаючи з депутатів і закінчуючи прокурорами.

"У тому числі народні депутати, прокурори, судді, міністри та інші. Як люди, які мали доступ до конфіденційної інформації та матеріальним цінностям держави. Для повної перевірки діяльності на можливість незаконного збагачення чи іншого зловживання владою. Без виключення (отримання медичної, юридичної та іншої допомоги можливо отримати на території України, завдяки тим самим держслужбовцям та реформах у всіх галузях)", – пише автор петиції Роман Оленич.

Скасувати фінансування політичних партій з держбюджету

Лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко ініціював петицію на сайті Президента України про скасування фінансування політичних партій за рахунок державного бюджету. За два дні вона набрала майже 8 тисяч голосів.

"Вдумайтесь, за 5 років ми витратимо 5 мільярдів 900 мільйонів гривень на партії олігархів та "руського міра". Хіба в нас немає на що витрачати кошти? Я вважаю це питання принциповим. Перед тим, як витрачати таку суму грошей платників податків, треба було порадитись. Ще більш цинічно змушувати людей платити військовий збір і утримувати партії фанатів Путіна – "Опозиційну платформу", "Опозиційний блок" та "Партію Шарія"", - відзначає Микола Томенко.

Чи отримають подальший розвиток дані петиції, покаже час. Тож про подробиці дізнавайтеся на порталі Знай.ua.