Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер прибув у Київ. Не так давно він вітав українців з виборами і анонсував швидку зустріч. Не минуло й кількох днів, як Курт завдав Зеленському візит.

Курт Волкер
Курт Волкер

У четвер, 25 червня, онуспед зустрітися з лідерів ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко. Про що вона сообищла на своїй сторінці в социальой мережі Facebook.

"Сьогодні зустрілася зі спеціальним представником Держдепу США по Україні Куртом Волкером. Обговорили результати виборів, можливості для проведення реформ, насамперед антикорупційних, а також питання двостороннього співробітництва між США та Україною..."- поділилася Юлія Володимирівна.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, Курт Волкер зустрівся і з командою Президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляється на офіційних сторінках команди в соціальних мережах.

Зеленський подякував американській стороні за підтримку України і зусилля США домогтися мирного врегулювання конфлікту в Донбасі. Вони обговорили ситуацію в зоні проведення операції об'єднаних сил, процес розведення сил і засобів навколо Станиці Луганської. Також запланували взаємні кроки, які дозволять успішно завершити процес розведення сил і поліпшити гуманітарну ситуацію на лінії розмежування. Сторони сподіваються, що режим припинення вогню буде постійним і всеосяжним і будь-які збройні провокації з боку окупованих територій будуть остаточно припинені.

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський зустрінеться з американським лідером Дональдом Трампом.

Як повідомляв портал Знай.uа, Курт Волкер заявив, що сигнал Володимира Зеленського у вигляді розведення військ є “надзвичайно позитивним кроком”.

Також портал Знай.uа писав, що представник України в Раді безпеки ООН Володимир Єльченко жорстко відповів російському дипломату.