У п'ятницю, 26 липня Центральна виборча комісія опрацювала 100% бюлетенів на позачергових виборах у парламент. Для оголошення остаточних результатів ЦВК залишилося прийняти оригінальні паперові протоколи з "мокрими" печатками.

Зараз можна підбивати підсумки виборів за пропорційною системою (партійними списками). Всього обрано 225 депутатів. (Ще 225 депутатів українці обирали в мажоритарних округах). Відзначимо, що в 26 непідконтрольних Києву округах Донбасу і Криму вибори не проводили, тому мажоритарників буде 199. Про це повідомляє ВВС-Україна.

5 партій подолали 5-відсотковий виборчий бар'єр і пройшли в парламент.

Перемогу здобула президентська партія "Слуга народу", яка випередила конкурентів зі значним відривом. Але навіть їй не вдалося перемогти у всіх областях.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Правда, навіть в тих трьох регіонах, де "Слуга народу" не перемогла, партія посіла друге місце з гарним результатом.

На Сході основним конкурентом переможців стала партія "Опозиційна платформа - За життя". Її відсотки падають з просуванням із Сходу на Захід. Із цієї картини трохи вибиваються Чернівецька і Закарпатська області, які традиційно голосують дещо інакше, ніж інші регіони Західної України.

"Батьківщина" свої відсотки набрала переважно в центральних і західних областях України.

"Європейська солідарність" не змогла перемогти ні в одній області, але здобула перемогу в закордонному виборчому окрузі.

"Голос", новачки на політичному небосхилі України (власне, як і переможець "Слуга народу") мають в активі перемогу в одній області - Львівській.

Як повідомляв Знай.uа, медична реформа в Україні: Разумков розповів, як виправити те, що наворотила Супрун.

Знай.uа писав, стало відомо, яку посаду займе Разумков у новому парламенті: "Вважають відвертою дурістю".