Підрахунок голосів на позачергових виборах у Верховну Раду завершився у п'ятницю, 26 липня. Згідно з результатами в Раду проходить 5 партій.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім депутатів за партійними списками політичні сили змогли провести до парламенту значну кількість депутатів у мажоритарних округах. Причому, за "мажоритаркою" у деяких з партій пройшло більше людей, ніж за списками.

Так, у Верховній Раді 9 скликання депутати за партійними списками і мажоритарними, які пройшли від конкретних політичних сил, які об'єднаються у фракції. Очевидно, в ті чи інші фракції увійде певне число депутатів - самовисуванців. Хоча напевно сказати, хто саме і яку саме фракцію поповнить складно.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також можливий варіант того, що в парламенті з'являться одна або кілька парламентських груп, які будуть сформовані з депутатів, які прийшли у Верховну Раду як самовисуванці або від партій, які не подолали 5% бар'єр.

У Верховній Раді 9 скликання також можлива поява коаліцій, тобто добровільне об'єднання депутатських фракцій, яке формується у Верховній Раді за результатами виборів і на основі узгодження політичних позицій.

Вони можуть формуватися як між двома, так і між декількома представниками в парламенті як угода про спільне освіту уряду та участі в ньому.

При цьому суб'єктами формування коаліції депутатських фракцій є депутатські фракції, а не окремі народні депутати України.

Нову Верховну Раду складуть:

1. Фракція партії Слуга народу

2. Фракція партії Опозиційна платформа – За життя

3. Фракція партії Батьківщина

4. Фракція партії Європейська Солідарність

5. Фракція партії Голос

6. Депутати висунуті партіями, що не пройшли у Верховну Раду

7. Самовисуванці

Нагадаємо, про поспілкувалися Зеленський і Волкер в Києві.

Як повідомляв Знай. ua, у "Слуги народу" Зеленського придумали, як боротися з головним гріхом чиновників.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського показали фото з новим прем'єр-міністром.