Україна може почати видобуток газу на шельфі Чорного моря поруч з анексованим Кримом. Такий конкурс ініціює провести прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це політик заявив на своїй сторінці в Facebook. Гройсман назвав свід пост "Про конкурс на видобуток газу на шельфі Чорного моря"

"Для України це питання не тільки енергетичної незалежності, але й геополітики, враховуючи безпосередню близькість газоносних ділянок до окупованого Криму", - йдеться у повідомленні.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За словами прем’єра, коли оголошували цей конкурс - розраховували на участь у ньому світових лідерів рівня Shell чи Exxon. Хід конкурсу та його результати, які визначила міжвідомча комісія при Міненерго, показали, що конкурс був недостатньо представницьким, недостатньо конкурентним і в цілому не виправдав очікувань у частині приходу на наш ринок гравців вищої світової ліги газовидобувників.

"Запропоную Уряду розглянути можливість оголошення нового конкурсу для залучення компанії з видобутку газу на українському шельфі Чорного моря", - підсумував Гройсман.

Українці досить неоднозначно сприйняли таку заяву Гройсмана. Зокрема, дехто цікавиться а навіщо? Що дасть народу України додатковий видобуток газу? Додаткові гроші чиновникам, що продали шельф і нові казки про високу собівартість видобутку і дорого вартісне розподіл? Ну а раз немає сенсу, то вже краще зберегти природу Чорного моря і не спотворювати його вишками, в угоду корумпованим чиновникам.

"Не боитесь что Путин будет мешать?", "Щезни вже з політичного горизонту, Іуда", - пишуть українці.

Нагадаємо, що вчора партія Президента Володимира Зеленського “Слуга народу” представила свої варіанти поправок до мовного закону.