ДБР відкрило кримінальне провадження щодо можливого перевищення начальником головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею. Інцидент мав місце у 2018 році. Начальник наказав спецпризначенцям КОРД затримати патрульних поліцейських, які зупинили його водія за порушення правил дорожнього руху. Про це сказано у повідомленні прес-служби відомства.

"Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області", – сказано у повідомленні.

Відтак, кримінальну справу кваліфікують за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів.

Корд заарештував копів за те, що вони зупинили авто начальника ГУНП Дніпропетровської області Віталія Глуховеря Від громадян України намагалися приховати справжнє призначення #КОРД-у. Виявляється, що цей спецпідрозділ потрібен у ситуаціях, коли «жалкій копчік» намагається діяти по закону проти інтересів великих чинушних начальників, а авто (#Range #Rover #AE8615EO) належить генералу. А патрульний - справді молодець. Побільше б таких. Патрульна поліція України, респект за цього бійця🤝 Державне бюро розслідувань, Генеральна Прокуратура України, Аваков, Арсен Борисович, ваш вихід.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
Geplaatst door Киев Оперативный op Vrijdag 26 juli 2019

Як відомо, за кермом автомобіля знаходився водій начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

"12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. При спілкуванні з патрульними водій, ймовірно, подзвонив керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули співробітники спецпідрозділу КОРД і затримали патрульних поліцейських ", - додаютьв повідомленні.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

директор ДБР Роман Труба
директор ДБР Роман Труба

Якщо вина глави ГУ Нацполіції буде доведена, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Зазначається, що підставою для реєстрації кримінального провадження стала інформація у ЗМІ.

Нагадаємо, хто "напав" на Порошенка після допиту у ДБР: ветеран АТО пояснив усе одним відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, розлючений Зеленський звернувся до Авакова і Труби: "Не знайшов слів - навіть нецензурних".
Також Знай.uа писав, Порошенка викликають на допит: завод "Кузня на Рибальському" не дасть спокою експрезиденту.