У партії "Слуга народу" вирішили координально змінити реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами.

Про це заявив голова виборчого штабу партії Олександр Корнієнко, передає LB .

За словами представника партії "Слуга народу", відповідна реформа передбачає "збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації".

Корнієнко також підкреслив, що державні адміністрації замінять префектури, "які будуть слідкувати за законністю рішень місцевих рад".

"При такій моделі ... йдеться про укрупнення районів, якими опікуватиметься префект", - зазначив він і додав, що на даний момент планується залишити 100 районів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У нас є група, яка займається децентралізацією і місцевим самоврядуванням. Щось буде робитися з нуля, щось – доопрацьовано", зауважив Корнієнко, говорячи про систему нової реформи.

Також Корнієнко додав, що децентралізація є у програмах усіх політичних сил і "її підтримують".