Генеральна прокуратура України поновила справу про спробу захоплення влади колишнім президентом Петром Порошенком під час оголошення воєнного стану після відкритого конфлікту українських моряків з російськими військовими.

Цю інформацію повідомляє theБабель.

Як відомо, Андрій Портнов подав заяву на Порошенка ще в листопаді 2018 року, коли стало відомо про рішення ввести воєнний стан в деяких регіонах України.

Після того, як 17 липня прокуратура закрила справу, Портнов разом з юристами подали апеляцію і нове засідання тепер відбудеться 26 липня. За його словами, "невиправдане" запровадження воєнного стану було спробою захоплення влади і державного перевороту в країні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У той же час, глава державного бюро розслідувань Роман Труба поділився, що проти Порошенка вже відкрито 8 кримінальних справ, в тому числі, щодо скандалу з "Роттердам+" від ДТЕК Ахметова.

Нагадаємо, що вибори в Раду: майбутнє Порошенко показали одним відео, спрацював закон бумеранга.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу з Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох процентних радикалів".

Також портал Знай.uа писав про замах на Порошенка: у мережі з'явилося відео атаки на екс-президента під крики "Ганьба".