Кілька років тому українці масово брали доларові кредити, бо відсоток по них був значно нижчим. Після девальвації не могли їх повернути, адже основні доходи отримували у гривні. Така ж доля спіткала вітчизняного монополіста ДТЕК, пише видання ZN.

Об'єднує їх не тільки це - і першим, і другим в підсумку допомогли за наш з вами рахунок, незважаючи на те, що мова йшла про особистої фінансової відповідальності.

Ще в 2014-му Порошенко, Коломойський, Григоришин і Суркіси прийшли до єдиної думки - ДТЕК "йде на розбирання".

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тоді зародився "Роттердам+", за версією слідства НАБУ, - перша половина угоди між Петром Порошенком і Ринатом Ахметовим. Друга половина угоди, за тією ж версією, - це покупка компанією ICU в інтересах Порошенко і з великим дисконтом облігацій компанії ДТЕК, які після введення "Роттердама" подорожчали на 60% і були успішно продані, легалізувавши хабар.

Розслідування по "Роттердам+" на сьогоднішній день - одне з найбільш перспективних. Воно ведеться з 2017-го і вже впритул наблизилося б до завершення, якби не численні спроби Порошенка заблокувати процес. Саме зміна влади дала розслідування другий шанс.

Роттердам+
Роттердам+

І хоча ми навіть з Роттердама вугілля не возимо, логістика в котирування API2 вже закладена. Але НКРЭКУ додає логістику в формулу ще раз - той самий "+" до "Роттердаму".

Отриманий "надлишок" енергокомпанії нібито повинні витратити на закупівлю антрациту, дефіцит якого на українському ринку утворився після окупації частини Донбасу.

Нагадаємо, хто "напав" на Порошенка після допиту у ДБР: ветеран АТО пояснив усе одним відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, розлючений Зеленський звернувся до Авакова і Труби: "Не знайшов слів - навіть нецензурних".
Також Знай.uа писав, Порошенка викликають на допит: завод "Кузня на Рибальському" не дасть спокою експрезиденту.