Відомий український політолог і журналіст Юрій Романенко прочитав лекцію в Українському інституті майбутнього під назвою "Життя після виборів" в ході якої пояснив ключові завдання президентства Володимира Зеленського. В ході лекції, Романенко прийшов до висновку, що не все так гладко, як здається.

Володимир Зеленський на інавгурації
Володимир Зеленський на інавгурації

Романенко впевнений, що парламент буде рихлим, так як туди заходять люди, які ніколи не займалися політикою, і тому парламент буде дуже залежати від президента.

"Якість цих людей буде низька."

Однак, Юрій впевнений, що не можна стверджувати, що ці люди за своїми моральними якостями будуть чимось поступатися попереднім.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Унікальність ситуації полягає в тому, що ми вперше отримуємо ситуацію, коли все на одній людині. Це жахлива відповідальність."

Романенко зауважив, що Зеленський дуже хитро йде цим шляхом, так як ставить на багато посад тих людей, які його критикували.

"Для керівника неважливо, що про тебе думає людина, яку ти наймаєш. Важливо, щоб його функція була ефективним чином закрита. От і все. Я проти цих соплів. У нас були однодумці і вони довели до ручки"

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Романенко переконаний, що саме адекватність допомогла Зеленському перемогти і він не повинен це розгубити. Адже це допомогло йому розуміти, чого хочуть прості люди.

На рахунок призначень Зеленського, то експерт стверджує, що поки ще немає великих помилок в призначеннях гаранта.

"Ті призначення, що були в ОП, вони плюс-мінус нормальні. Поки що немає фатальних помилок. Помилки можливо почнуться, коли він отримає всю владу. Сьогодні вони, як діти натискають на кнопочки."

Романенко впевнений, що через пів року у Зеленського почнуться проблеми, так як в Раду пройшли люди - фотографи, ведучі, гумористи - які не будуть розуміти, що відбувається, через свою некомпетентність.

"Багато будуть не ефективні. Від них потрібно буде позбавлятися. Особливо від тих, хто попадеться на корупційних справах".

Зараз включили соціальні ліфти, так як багато хто потрапив в команду Зеленського, просто заповнивши анкету Зекоманди. Вони пару місяців тому про це і не замислювалися. Адже у них немає освіти, навичок та компетентності.

Романенко зазначив, що основною функцією більшої маси парламенту буде затверджувати запропоновані закони і "не бешкетувати", а закони будуть писати юристи і економісти.

Нагадаємо, що новим спікером Верховної Ради може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав, що Тищенко, Скічко, Дубінський та інші: повний список зірок, які потрапили у Раду від "Слуги народу" Зеленського.