Секретар РНБО Олександр Данилюк пропонує зменшити кількість міністерств, об'єднавши їх по блокам.

Команда президента України Володимира Зеленського готує серйозні зміни. Зокрема, планується реформувати багато сфер управління держави, в тому числі і СБУ. Про це в інтерв'ю розповів секретар РНБО Олександр Данилюк.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"По-перше, уряд повинен бути компактним. Я - за невелику кількість міністрів. У нас в країні кадровий голод. Якщо у нас навіть буде один або два слабких міністра, не кажучи про прем'єр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12-13 міністрів - це те, що я бачу", - зазначив Данилюк.

Зокрема, за його словами, можна об'єднати Міністерство фінансів з Міністерством економічного розвитку, а також Міністерство соціальної політики з Міністерством охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Данилюк підкреслив, що ці дії активно підтримуються міжнародними партнерами і безпосередньо самим президентом Зеленським.

За словами Данилюка, треба, щоб не було ситуації, що в одному блоці у нас дві голови, які між собою сперечаються. Повинна бути єдина політика. Я проти вільних віце-прем'єр-міністрів. Я маю на увазі, що кожен віце-прем'єр повинен очолювати міністерство. Нам не потрібна така кількість віце-прем'єрів взагалі. Тобто один, щоб заміщати прем'єра, коли той у відпустці або не може виконувати свої обов'язки, це можливо. Інших не треба, повинно бути компактно.

Як техніка (не)захищає наших бійців Учора разом з командою були в зоні воєнних дій. Окрім оцінки ситуації, ми також тестували зброю і техніку, яку отримують наші хлопці. Її якість я зміг оцінити з перших хвилин: морпєхи сказали що не можна їхати на передову на бронемашині «Варта», оскільки це ризиковано. Тому на передову поїхали на перевіреній часом техніці. Але потім ми з морпєхами все ж проїхались у «Варті» - щоб я сам міг оцінити вади цієї техніки. Так я зрозумів, що «Варта» нічого не варта. Ідея бронемашини в тому, щоб захищати наших бійців. А у реальності вона велика, не маневрена, її корпус занадто високий. Іншими словами, ідеальна ціль для ворога. Хто ж виробляє ці бронемашини? Їх створює компанія з оточення Пашинського — «Українська бронетехніка». На відео ми з хлопцями сміємося, але насправді не до сміху. Хочу запропонувати самому Пашинському приїхати на передову у «Варті» і спробувати протриматись більше двох хвилин. З військовими треба розмовляти, треба задавати питання і чути їх відповіді. Вони краще за всіх знають, що саме їм потрібно. В цьому контексті реформування Укроборонпрому - один з найважливіших пріоритетів моєї команди. Процес розпочато. Детальніше незабаром. Армія має отримувати те, що їй потрібно, а не те, що їй нав‘язують!

Geplaatst door Alex Danylyuk op Woensdag 12 juni 2019

Нагадаємо, Зеленський на повну взявся за СБУ: Данилюк з "Слуги народу" розповів, що очікує на силовиків.

Як повідомляв Знай. ua, журналісти витягли все "скелети з шафи" Смешко.

Також Знай. ua писав, що екіпаж почав істерично відхрещуватися - "Це незаконно".