Секретар РНБО Олександр Данилюк поділився тим, як надмірна секретність в оборонці і армії впливає на якість товарів, що поставляються.

«Перше і головне – не все має бути таємним. У нас зараз близько 90 відсотків фінансування йде з-за секретності через гриф «секретно». Означає це, що там немає певних процедур. Це означає, що там ніхто не може перевірити. І навіть парламентський контроль, де представник комітету сам має зацікавленість в конкретному бізнесі. Звичайно, це був не парламентський контроль, а лише видимість, це був механізм забезпечення власних інтересів. Тому що так необхідно бути. Перше моє бачення. При розподілі фінансів, і взагалі – при формуванні – ми повинні знизити фактор «секретів» для отримання більш якісного спорядження. Даний фактор вплине і на якість виконуваних дій в українській армії, це принесе новий розвиток.

Це буде смішно, але навіть шкарпетки і відра у нас були таємними. Запитаєте чому? Тому що за кількістю шкарпеток можна з'ясувати якийсь розвиток і кількість, скільки у нас військовослужбовців. От ми живемо в такому абсолютно сюрреалістичному світі все ще в пост-радянському просторі. На сьогоднішній день ми повинні мати сучасну армію, сучасне озброєння, техніку, а прикриваємося якимись старими нормами. Для чого? Там же не шкарпетки ховаються і не в них самих справу. Вони нікого не хвилюють. Коли шкарпетки є секретом, звичайно, легше пояснити, чому визначена бойова машина є таємницею.

Тому таємницю треба залишити тільки там, де це конкретно необхідно. Інше – це повинна бути конкурентна і прозора процедура, де всі можуть брати участь. А навіть там, де таємно, теж треба передбачити можливості для конкуренції». Тільки так можливо буде рполучить гідне фінансоване і сучасну армію.

Нагадаємо, долар продовжує падати в ціні.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще


Як повідомляв раніше Знай.uа, Петра Олексійовича помітили " в позі бобра" у церкві.


Також Знай.uа писав про те, що Сергій Притула відзвітував про допомоги військовослужбовцям.