Кандидат у депутати від партії "Слуга народу" і чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк спантеличив висловлюванням про зарплату депутата. Він переконаний, що вона відповідає мінімалці в Україні.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Спортсмен вважає, що зарплата депутата приблизно відповідає прожитковому мінімуму або рівню мінімальної зарплати в Україні.

"Мені називали різні суми... Вона там якось відповідає прожитковому мінімуму або мінімальної зарплати, здається, буде десь в районі 30 тисяч гривень", - сказав Беленюк.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У коментарі журналістам він також розповів, в якому саме комітеті працюватиме якими питаннями займатися.

"Я вже перебуваю в комітеті з питань соцполітики, де буду займатися питаннями спорту і молоді", - пояснив Беленюк.

При цьому з 1 липня 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб виріс на 86 гривень і становить 2007 гривень, мінімальна зарплата, до якої прив'язана зарплата депутатів Ради - 4173 грн.

При цьому середня заробітна плата в новому скликанні Ради в залежності від посади в комітеті буде близько 26 тисяч гривень. Комітет з питань соцполітики, куди визначили Беленюка, є профільним з питань зарплат і пенсій.

Нагадаємо, Зеленський відірвався в Одесі без першої леді.

Як повідомляв Знай. ua, у команді Зеленського викрили таємниці ВСУ, прихований потенціал героїв вражає.

Також Знай. ua писав, що Зеленський вирішив навчити "слуг народу" керувати країною.