Один з найбагатших українців, олігарх з власною медіа-імперією та зять Леоніда Кучми Віктор Пінчук попри російські санкції проти нього нарощує експорт до Росії і його обороти сягають мільярдів гривень.

Компанія "Інтерпайп" українського олігарха Віктора Пінчука лише за 5 місяців 2019 року збільшила експорт труб і коліс в Росію, незважаючи на персональні російські санкції проти бізнесмена. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Журналісти, спираючись на дані джерел на митниці, показали, що з січня по травень загальна сума експорту компанії в напрямку Росії склала 1 млрд 360 000 грн.

"Наскільки ми бачимо, той же продаж залізничних коліс - він триває. І досить непогано себе почувають колеса Пінчука на ринках СНД і Росії, тому що там є певний дефіцит. Трубна продукція також поставляється, наскільки ми можемо бачити. Тому можна сказати, що ті санкції, які були введені, вони не сильно зачепили саме бізнес Пінчука ", - сказав журналістам аналітик Concorde Capital Олександр Паращій.

Він також зазначив, що зараз основні бізнеси Пінчука "відчувають себе" набагато краще, ніж кілька років тому, в розпал української кризи, викликаного війною з Росією.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За даними розслідування, Росія купує близько 50% продукції заводу Пінчука металевих залізничних коліс. Цю частку РФ зберегла навіть після запровадження санкцій проти Пінчука, які передбачали замороження активів олігарха на території Росії.

Крім цього, у через бізнес олігарха у його тестя — колишнього президента Леоніда Кучми — може виникнути конфлікт інтересів, адже Кучма представляє Україну у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на сході України.

Нагадаємо, Віктор Пінчук вирішив продати власну бізнес-імперію та переїхати жити до Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський розповів про розмову з Пінчуком і Кучмою.

Також Знай.ua писав, у грудні 2016- го видання The Wall Street Journal опублікувало статтю Віктора Пінчука. Там він говорить про те, що Україні та Росії потрібно піти на компроміс. Зокрема, відійти від євроінтеграційного шляху, провести вибори на території окупованого Донбасу до звільнення його територій, змінити своє ставлення до проблеми анексії Криму і змиритися з фактом, що Україна не стане членом НАТО.