У 2018 році міська влада анонсувала проведення інвестконкурсу щодо побудови кіосків з зупинаками. За планом, конструкція споруди мала бути зроблена з антивандального перекриття, обладнана пандусами, зазначає експерт політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

В кіоску, який прилягав до зупинки, мала бути тривожна кнопка, вогнегасник, а поряд – табло з рухом транспорту, біля дороги мали б бути зливостоки та тактильна плитка. Умови конкурсу, порушення різного роду під час його проведення та переможець зокрема зчинили значний скандал. Більш детально про нього можна прочитати на сайті Delo.

Голова Київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко прокоментував спорудження в місті нових зупинок.

«Цього місяця кияни почали бити на сполох – ці зупинки почали будувати. За параметрами споруди абсолютно не відповідають вимогам інклюзианості бодай тому, що мають сходи, а пандуси занадто вузькі для візків. Чи вандалостійка конструкція – невідомо. Стоків поки теж ніхто не помітив, хоча місто топить навіть після декількох капель дощу. До слова, загальна вартість цих споруд близько 6 млн грн.»

Політик також додав: «Особисто в мене була надія, що київська влада зупиниться на мосту Кличка, який постійно сиплеться. Очевидно, що будівництво, та й загалом управління містом – не їхня сильна сторона».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Олександр Федоренко зазначив, що проблема не в ініціативі влади збудувати нові комфортні зупинки, проблема в тому, що всі ініціативи нинішніх столичних очільників сьогодні болісно і дорого обходяться киянам.