Глава МЗС України Павло Клімкін розповів, як налагоджував стосунки з іноземними партнерами під час своєї служби. Передає "Укрінформ".

"Своїх колег-міністрів я прагнув зацікавити якоюсь емоцією, пов'язаною з українською кухнею. Іноді це були вареники, а, наприклад, Борису Джонсону дуже сподобалися справжні котлети по-київськи. Він досі каже, що те, що він купував собі у Великобританії, не витримує порівняння з тим, що він пробував у Києві", - розповів Клімкін.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Клімкіна, найскладнішим співрозмовником був глава МЗС РФ Сергій Лавров. Так, у березні 2016 під час нормандської зустрічі "був дуже емоційний момент", коли мова зайшла про політичних ув'язнених.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми не билися, але це був дуже емоційний момент, коли ми обговорювали політичних в'язнів, і в якийсь момент я дійсно кинув через стіл папери...Були різні слова, я не буду їх повторювати...Тим не менш, я вважаю, що кожна людина має право на емоції, якщо вони справжні, і завжди буду це відстоювати", - розповів міністр.

Тим не менш, він зазначив, що навіть під час війни варто продовжувати "розмовляти і зберігати якийсь контакт".

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Звичайно, на всіх зустрічах "нормандського формату" ми тиснули руку один одному. Це не означає, що ми добре ставимося один до одного, але, тим не менш, ми тиснемо руки як представники двох країн, що мають розмовляти один з одним. Росія - це реальність, як би ми її не оцінювали. Ми перебуваємо у стані війни з цією реальністю, але я повинен розмовляти з Лавровим на багато тем - і Донбас, і Крим, і політичні в'язні. Без цього контакту деякі речі, можливо, не були б вирішені", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Клімкін терміново звернувся до Європи після "Майдану" в Москві.

Як повідомляв портал Знай.uа, друг України Борис Джонсон очолив уряд Великобританії.

Також портал Знай.ua писав, Рада проголосувала за відставку Клімкіна.