У вівторок, 30 липня, глава Офісу президента Зеленського Андрій Богдан дав брифінг, на якому розповів про суть конфлікту з мером Києві Кличком.

Так, за словами Богдана, президент має право призначати глав всіх регіональних адміністрацій - та київська не є винятком.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"З моменту інавгурації нового президента пана Зеленського подання від Кабінету міністрів про звільнення пана Кличка не надходило. Тому мною було написано нагадування на ім'я міністра Кабміну, в якому я попросив на підставі тих же статей подати подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", – сказав глава АП.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Богдан додав, що Кличко входить у політсилу Порошенка, а з втратою влади екс-президента логічно, що його соратники повинні залишити свої посади. За його словами, Зеленський не проти залишити Кличка головою КМДА, якщо той відмовиться від "смотрящих".

"Таких зустрічей було дві. На цих зустрічах я йому особисто 6 разів, тобто на кожній зустрічі по три рази, пропонував відмовитися від інституту "смотрящих", відійти від корупційних схем і стати дійсно народним мером", - заявив глава Офісу президента.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Богдан зазначив, що Кличко заявив, нібито не має ніякого відношення до корупції.

"Він розуміє, що щось відбувається не так, але нічого з цим зробити не може. Він не задіяний у корупції, але іноді він використовує спільну можливість пересування на приватному авіатранспорті", - заявив Богдан.

Володимир Зеленський і Андрій Богдан
Володимир Зеленський і Андрій Богдан

Голова ОП заявив, що до нього звертався хтось з людей Кличка, запропонувавши частку у міських доходах, однак, йому не вдалося зафіксувати цю інформацію. Під кінець Богдан зазначив, що збирається передати до суду матеріали про корупцію при будівництві Подільсько-Воскресенського мосту та Шулявського шляхопроводу.

Нагадаємо, Зеленський очолить "Марш гідності" на День незалежності.

Як повідомляв портал Знай.uа, Богдану пропонували хабар "смотрящі" Кличко.

Також портал Знай.ua писав, президент вперше показав обличчя молодшого сина.